Følg Norwegian Green Building Council

NGBC feiret femårsjubileum med pølser, kake og jazz

Nyhet   •   sep 01, 2015 10:23 CEST

I underkant av 100 medlemmer og samarbeidspartnere var samlet for å feire at organisasjonen har klart seg gjennom sine første leveår, og har vokst til å bli en kraft å regne innenfor bærekraftig byggeri. 

Gratulasjoner i fleng 

I løpet av et time langt faglig program fikk de tilhørende tatt del i NGBCs historie fra den spede begynnelsen, fortalt av Katharina Bramslev i Grønn Byggalliasne, organisasjonen som i sin tid tok initiativet til å starte NGBC. Styreleder Rolf Thorsen i NGBC ledet forsamlingen videre fra det historiske og inn i framtiden hvor han tegnet et bilde av en organisasjon og ikke minst et miljøklassifiseringssystem i BREEAM-NOR, som har kommet for å bli.

BREEAM er et engelsk system, eid ev BRE Global Ltd., og Gavin Dunn, Director of Breeam, var også til stede for å gratulere NGBC med 5-årsjubileet. I tillegg delte også tidligere daglig leder, Sverre Tiltnes og tidligere styreleder, Halvard Bergby, historier fra NGBCs fem første leveår. 

Ildsjelen 

Det er utvilsomt mange både bedrifter og enkeltpersoner som har hatt stor betydning for NGBCs og BREEAM-NORs utvikling og utbredelse. I anledning femårsjubileet, ønsket derfor NGBC å hedre to av disse ved å dele ut Ildsjelprisen og foregangsbedriftsprisen. Førstnevnte pris ble tildelt Calle Evenrud, teknisk sjef i Sektor Gruppen, for entusiasmen og pågangsmotet han har vist i arbeidet –med å implementere BREEAM-NOR In-Use i drift og forvaltning i hele Sektor Gruppens portefølje av kjøpesentre.

– Calle har en optimisme som smitter og er en glimrende ambassadør for BREEAM-NOR både innad i egen organisasjon og utad til de han møter på sin vei. Han er dessuten en glimrende ambassadør for bransjens – noen ganger godt skjulte – endringsvilje, sa daglig leder I NGBC, Kjersti Folvik, som delte ut prisen.

Forgangsbedriften

Foregangsbedriftsprisen ble tildelt Skanska Norge AS for strategisk implementering av BREEAM-NOR i forretningsdriften, og for viljen til å investere i kompetansebygging og bærekraftig byggeri.

– Skanska er eksemplet på at systematisk satsing på miljø fungerer og gir avkastning. De har implementert miljøkompetanse og BREEAM-NOR i egen virksomhet, samtidig som de bidrar sterkt til å øke miljøambisjonene blant andre aktører i markedet, sa Folvik da hun overrakte prisen til Rune Stene, direktør i Skanska Teknikk.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy