Følg Norwegian Green Building Council

Sertifisering et salgsargument

Nyhet   •   apr 06, 2017 06:29 CEST

– BREEAM-sertifiseringen fungerer helt klart som et kvalitetsstempel og gir kjøper en sikkerhet for at bygget holder en høy standard, sier sier Endre Pedersen i Fantoft Utvikling AS, som var byggherre for Swecobygget. Foto: Paul Sigve Amundsen

Fantoft Utvikling og Endre Pedersen er ikke i tvil om at BREEAM-NOR Excellent-sertifiseringen var en viktig faktor da Sweco-bygget ble solgt.

– BREEAM-sertifiseringen fungerer helt klart som et kvalitetsstempel og gir kjøper en sikkerhet for at bygget holder en høy standard. I dette tilfellet er jeg ikke i tvil om at det hadde stor betydning, sier Endre Pedersen i Fantoft Utvikling AS, som var byggherre for Swecobygget. Han peker på at BREEAM-sertifisering allerede er et krav for at enkelte finansinstitusjoner skal finansiere nybygg.

– Sparebanken Vest krever BREEAM-NOR-sertifisering i tillegg til gode leietakere, god beliggenhet og passivhus-standard, påpeker han. Han mener leietakerne vil følge etter og være villige til å betale mer for BREEAM-sertifiserte bygg.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy