Følg Norwegian Green Building Council

​Stor interesse for BREEAM i Bergen

Nyhet   •   mar 14, 2017 09:55 CET

Forrige uke var NGBC til stede under ByggEpo Bergen med eget seminar og byggeplassbefaring.

På seminaret med tema BREEAM I Bergen var om lag 80 tilhørere vitne til at Kjersti Folvik fra NGBC, Terje Gilje fra BOB og Agnar Birkeland fra Sweco delte sin kunnskap om og erfaring med miljøsertifiseringen BREEAM.

Folvik fortalte at det i dag finnes 80 BREEAM-sertifiserte bygg her til lands, som tilsvarer opp i mot en million kvadratmeter sertifisert bygningsmasse. Flere av byggene er å finne i Bergen.

Terje Gilje som er administrerende direktør for BOB i Bergen fortalte i sitt innlegg om hvorfor boligutbyggerlaget med 66.000 medlemmer har valgt å gå for BREEAM-sertifisering på sine fremtidige prosjekter. Valget handler både om å gå foran og ta miljøansvar så vel som å skape bedre boliger for byens innbyggere, fortalte Gilje.

Seminaret ble avsluttet av seniorrådgiver Agnar Birkeland i Sweco, som ga tilhørerne innblikk i det nylig BREEAM Excellent-sertifiserte Swecobygget fra utvikler, rådgivers og leietakers ståsted. Birkeland Kunne fortelle at utvikler var positiv til BREEAM-sertifiseringen som var hans første erfaring med systemet og at bygget allerede er solgt. Som representant for den største leietakeren, Sweco, fortalte Birkeland at de hadde deltatt i planleggingen av bygget allerede fra starten av og at de derfor hadde fått implementert sine ønsker for bygget. De økte leiekostnadene kompenseres gjennom larvere energikostnader og enovastøtte, fortalte Birkeland.

Etter seminaret gikk turen videre til Media City Bergen for byggeplassbefaring. Bygget som eies av Entra og Oslo pensjonsforsikring blir med sine 45.000 kvadratmeter Bergens største signalbygg. Bygget åpner i august og vil koble Bergens fremste medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer sammen i en næringsklynge midt i byen. Både Tv2, Nrk, Bergens Tidende, Bergensavisen og medieutdanningen ved Universitet i Bergen blir leietakere i bygget som sertifiseres BREAM-NOR Very Good.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://ngbc.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.