Følg Norwegian Green Building Council

​BREEAM-NOR 2016 lansert

Pressemelding   •   aug 31, 2016 14:18 CEST

Anedrs Nohre-Walldén, utviklingssjef i NGBC, presenterte innholdet i BREEAM-NOR 2016 under lanseringsfrokosten onsdag morgen. Foto: Sindre Sverdrup Strand, Byggeindustrien

Med BREEAM-NOR 2016 har NGBC lansert et verktøy som skal drive byggenæringen videre inn i fremtiden.

Det var stinn brakke på Stratos i Oslo da NGBC inviterte til lanseringsfrokost for den nye BREEAM-NOR manualen.

BREEAM-NOR 2016 er harmonisert mot det internasjonale BREEAM-systemet, samtidig som erfaringene med den første norske versjonen er forsøkt implementert så langt det har latt seg gjøre. Manualen er restrukturert og justert for å gjøre innholdet mer relevant og praktisk, og den er utformet med en tydelig tilknytning til Bygg 21s stegnorm for byggeprosessen.

Andre nyheter inkluderer blant annet mulighet til å søke om ”ekstrapoeng” for innovative løsninger. I tillegg er det nå for første gang mulig å BREEAM-sertifisere boliger i Norge.

Allerede i gang

Flere pilotprosjekter har allerede tatt i bruk det nye verktøyet og det første prosjektet, Eufemias hage, ble registrert få minutter etter lanseringen. Oslo S Utvikling har ambisjoner om at Eufemias hage skal bli det første BREAM-sertifiserte boligprosjektet i Norge, og under lanseringsfrokosten annonserte boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling at de allerede er i gang med nye BREEAM-NOR boligprosjekter i Bispevika.

Et must blant investorer og leietakere

Stig Bech, partner i BA-HR deltok også med et innlegg under frokostmøtet og bidro blant annet med innsikt i hvordan BREEAM-NOR har utviklet seg fra å være en fotnote i eiendomstransaksjoner for fem år siden til å bli et absolutt krav i dag. Bech gikk så langt som å bruke begrepet skrapeiendom om usertifiserte bygg i fremtiden. Han poengterte også at offentlige og private leietakere nå for første gang konkret etterspør BREEAM når de skal leie lokaler.

Les Estate Nyheters artikkel: – Banker og leietakere foretrekker miljøsertifiserte bygg.

Fortsatt utvikling

BREEAM-NOR 2016 finnes per nå kun i en engelskspråklig versjon. En norsk oversettelse forventes å være ferdig i løpet av høsten. NGBC vil jobbe kontinuerlig med å videreutvikle den nye manualen og har allerede identifisert og startet flere utviklingsprosjekter som planlegges implementert i verktøyet på sikt. 

Last ned BREEAM-NOR 2016 her.

Last ned oppsummering av endringene mellom BREEAM-NOR 2012 og BREEAM-NOR 2016 her.

Se vår FAQ for praktisk informasjon om overgangen til BREEAM-NOR 2016.

Se opptak fra lanseringsfrokosten under. Link til presentasjonene ligger nederst i saken.

Norwegian Green Building Council (NGBC) er eier av BREEAM-NOR, Norges første miljøklassifiseringssystem for bærekraftige bygg.

For mer informasjon, følg oss på Facebook, Twitter, LinkedIn og besøk vår nettside.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://ngbc.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.