Følg Norwegian Green Building Council

​BREEAM-NOR 2016 lansert

Pressemelding   •   aug 31, 2016 14:18 CEST

Anedrs Nohre-Walldén, utviklingssjef i NGBC, presenterte innholdet i BREEAM-NOR 2016 under lanseringsfrokosten onsdag morgen. Foto: Sindre Sverdrup Strand, Byggeindustrien

Med BREEAM-NOR 2016 har NGBC lansert et verktøy som skal drive byggenæringen videre inn i fremtiden.

Det var stinn brakke på Stratos i Oslo da NGBC inviterte til lanseringsfrokost for den nye BREEAM-NOR manualen.

BREEAM-NOR 2016 er harmonisert mot det internasjonale BREEAM-systemet, samtidig som erfaringene med den første norske versjonen er forsøkt implementert så langt det har latt seg gjøre. Manualen er restrukturert og justert for å gjøre innholdet mer relevant og praktisk, og den er utformet med en tydelig tilknytning til Bygg 21s stegnorm for byggeprosessen.

Andre nyheter inkluderer blant annet mulighet til å søke om ”ekstrapoeng” for innovative løsninger. I tillegg er det nå for første gang mulig å BREEAM-sertifisere boliger i Norge.

Allerede i gang

Flere pilotprosjekter har allerede tatt i bruk det nye verktøyet og det første prosjektet, Eufemias hage, ble registrert få minutter etter lanseringen. Oslo S Utvikling har ambisjoner om at Eufemias hage skal bli det første BREAM-sertifiserte boligprosjektet i Norge, og under lanseringsfrokosten annonserte boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling at de allerede er i gang med nye BREEAM-NOR boligprosjekter i Bispevika.

Et must blant investorer og leietakere

Stig Bech, partner i BA-HR deltok også med et innlegg under frokostmøtet og bidro blant annet med innsikt i hvordan BREEAM-NOR har utviklet seg fra å være en fotnote i eiendomstransaksjoner for fem år siden til å bli et absolutt krav i dag. Bech gikk så langt som å bruke begrepet skrapeiendom om usertifiserte bygg i fremtiden. Han poengterte også at offentlige og private leietakere nå for første gang konkret etterspør BREEAM når de skal leie lokaler.

Les Estate Nyheters artikkel: – Banker og leietakere foretrekker miljøsertifiserte bygg.

Fortsatt utvikling

BREEAM-NOR 2016 finnes per nå kun i en engelskspråklig versjon. En norsk oversettelse forventes å være ferdig i løpet av høsten. NGBC vil jobbe kontinuerlig med å videreutvikle den nye manualen og har allerede identifisert og startet flere utviklingsprosjekter som planlegges implementert i verktøyet på sikt. 

Last ned BREEAM-NOR 2016 her.

Last ned oppsummering av endringene mellom BREEAM-NOR 2012 og BREEAM-NOR 2016 her.

Se vår FAQ for praktisk informasjon om overgangen til BREEAM-NOR 2016.

Se opptak fra lanseringsfrokosten under. Link til presentasjonene ligger nederst i saken.

Norwegian Green Building Council (NGBC) er eier av BREEAM-NOR, Norges første miljøklassifiseringssystem for bærekraftige bygg.

For mer informasjon, følg oss på Facebook, Twitter, LinkedIn og besøk vår nettside.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy