Følg Norwegian Green Building Council

Intensjonsavtale om sammenslåing av Norwegian Green Building Council (NGBC) og Grønn Byggallianse

Pressemelding   •   okt 26, 2017 10:00 CEST

Styrelederne i henholdsvis Grønn Byggallianse og NGBC, Roy Frivoll og Rolf Thorsen, flankerer daglige lederne Katharina Bramslev og Kjersti Folvik. Foto: Siri Dobloug

Onsdag 25. oktober 2017 signerte styrene i NGBC og Grønn Byggallianse en intensjonsavtale om å jobbe frem et konkret forslag til sammenslåing. Forslaget vil legges fram for vedtak på årsmøtene i begge foreninger i april 2018.

– Vi står midt oppe i det grønne skiftet, og bygg- og eiendomsnæringen har en avgjørende rolle å spille på veien mot lavutslippssamfunnet, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev. – Medlemmene i NGBC og Grønn Byggallianse er alle aktører som ønsker å ta en rolle for å få til grønn vekst i næringen, og vi har tro på at vi lykkes bedre sammen enn hver for oss, avslutter hun.

Daglig leder i NGBC, Kjersti Folvik sier hun ser store gevinster av å slå seg sammen til én organisasjon. – Omstillingen til et mer bærekraftig samfunn må løses på tvers av næringskjeden gjennom et tett samarbeid blant de som bestiller, prosjekterer, bygger og leverer løsninger og produkter. En ny organisasjon kan jobbe mer helhetlig og koordinert enn organisasjonene gjør hver for seg i dag, forteller hun.

Den nye organisasjonen har som mål å bli et medlems- og kompetansesenter for bærekraftig utvikling i bygg- og eiendomsnæringen, med kjerneområder som kunnskapsspredning, innovasjon, politikkutforming, nettverksbygging og sertifisering.

Utdypende informasjon er i dag sendt alle medlemmer. Begge foreninger inviterer alle medlemmer til et felles informasjons- og innspillsmøte 8. november kl. 14-16 på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo.

Norwegian Green Building Council (NGBC) er eier av BREEAM-NOR, Norges første miljøklassifiseringssystem for bærekraftige bygg.

For mer informasjon, følg oss på Facebook, Twitter, LinkedIn og besøk vår nettside.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://ngbc.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.