Følg Norwegian Green Building Council

​Vi nærmer oss lansering av BREEAM-NOR 2016

Pressemelding   •   apr 20, 2016 07:00 CEST

Mange spør oss om når ny BREEAM-NOR manual kommer. Det tolker vi som at det er stor interesse for BREEAM-NOR både i markedet generelt og blant prosjekter som ønsker å komme i gang med bruken av verktøyet.

Arbeidet med ny BREEAM-NOR manual har dessverre tatt lenger tid enn forventet, men BRE og NGBC er nå i kontinuerlig dialog for å lukke alle de utestående punktene slik at den nye BREEAM-NOR manualen skal bli godkjent. Inntil dette arbeidet er ferdigstilt, ønsker vi ikke å annonsere noen dato for lansering.

Vi anbefaler alle prosjekter som vurderer å benytte BREEAM-NOR å ta i bruk eksisterende manual. Markedet vil varsles én måned før ny BREEAM-NOR manual lanseres og eksisterende prosjekter vil da få anledning til å vurdere hvorvidt de ønsker å overføre registeringen til BREEAM-NOR 2016. Vi har laget en seksjon med spørsmål og svar om ny BREEAM-NOR manual på våre hjemmesider. Vi ber alle lese der for mer informasjon. (Se fane BREEAM-NOR 2016)

NGBC vil benytte anledningen ti å takke NCC Property Development, ROM Eiendom og Oslo S Utvikling (OSU) som for øyeblikket tester ut den nye BREEAM-NOR manualen på hvert sitt pilotprosjekt. En spesielt stor takk går til OSU og Vedal Prosjekt som i over ett år har vurdert boliger som ny kategori i BREEAM NOR. På ett pilotprosjekt i Bispevika har de bistått med å teste ut og gi innspill på BREEAM-NOR manualen og kriteriesettets funksjonalitet og hensikt for det norske boligmarkedet. De har også bistått i utviklingen av nytt og funksjonelt pre-analyseverktøy.

Norwegian Green Building Council (NGBC) er eier av BREEAM-NOR, Norges første miljøklassifiseringssystem for bærekraftige bygg.

For mer informasjon, følg oss på TwitterLinkedIn og besøk vår nettside.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy